Konferencesild eller sild på bordet i Aalborg

Omkring 500 mennesker er samlet på Ålborg kongrescenter og maden er god.Konferencesild bliver jeg nu aldrig. Det er hårdt at følge med på engelsk selvom der er FMudstyr og at netværke med de mange nationaliteter  i baggrundsstøj.Jeg fik da fortalt om den marineret sild og karrysalat på bordet til mine internationale kollegaer ved dagens frokost.

Logo fra DBI konference Touch of closeness

Det er nu andendagen på konferencen i Aalborg ,hvor  fælles emner omkring liv med både medfødt og erhvervet døvblindhed deles af mange forskellige typer fagpersoner . Her deltager også mange mennesker, der lever med døvblindhed som livsvilkår med skrivetolke , tegnsprogstolke og taktile tolke.Det er altid imponerende at se!

Usher-netværk

Inden konferencen åbnede på KUNSTEN i Ålborg mandag aften, deltog jeg i to dages konference i DBIs Usher-netværk ,hvor der også var spændende oplæg og dialog om livet med Usher både som barn og voksen.

Gavin fra England står ved sin PP

Gavin,som ses på fotoet fortalte om en engelsk undersøgelse ,hvor 90 personer med Usher deltog. Undersøgelsen handlede om psykisk velbefindende og viste at en del havde store psykiske udfordringer.Det ,der var hjælpsomt var social støtte. Som jeg tolkede det,altså et netværk og delagtighed i samfundet gav større sundhed.  Indlysende nok,men ikke så lige til i vores samfund.

At blive inkluderet

Jeg har de sidste dage hørt om at nogle samfund slet ikke giver mulighed for aktiviteter,men ildsjæle både  blandt døvblinde ,deres familier og fagfolk forsøger at skabe meningsfulde aktiviteter  for mennesker ,der er isoleret pga døvblindhed.

Jeg vandt en t-shirt  i en fin workshop fra Brasilien omkring at sejle som døvblind!

Jeg hørte igår Thorbjørn ,som har Usher 2 fra Sverige i skarpe vendinger kritiserer  de svenske myndigheder for at forhindre ham i fuld deltagelse i samfundet,grundet indskrænkninger i social støtte.

Kom igen!

Ja ,og Else Marie og jeg lavede igår en workshop om vores resultater indtil nu i projektet.

Vi bad vores internationale kollegaer  diskutere om der var noget, vi manglede i vores forslag til et rehabiliteringsforløb. På fotoet ser  I den ene gruppe diskutere indholdet i energihuset

En gruppe mennesker taler sammen
Gruppearbejde om indholdet i husene

Else Marie har også været med i planlægningsgruppen,som vi tidligere har fortalt på bloggen og hun har et stort netværk. Det kom os til gavn i workshoppen ,hvor vi fik internationale kollegaer til at skrive gode noter til os fra gruppearbejdet til vores videre arbejde med projektet.

Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *