Bedrag

Så er vi tilbage igen fra en god lang juleferie. Jeg har bl.a. set TV og følger med i DR1’s nye krimiserie “Bedrag”, hvor efterforskeren Mads har en kone med sclerose.

Under overskriften: “Jeg føler mig ikke bedraget“, skriver Lailasilke et blogindlæg om sin information og undervisning   af skuespillerne. Skuespiller Line har indøvet at gå med svømmefod for at få fornemmelsen af en “dropfod” og også  andre psykosociale sider af det at leve med sclerose for den ramte og familien, blev realistisk  skildret i første afsnit, fortæller  blogger Lailasilke.

Der løber også en  rækker udsendelser om samfundets behandling af “åndssvage” gennem tiden og nogle mennesker, hvis  rammer for liv blev styret brutalt af samfundet.

Forleden besøgte en lokalpolitiker med ambitioner om at blive valgt i landspolitik Folketinget. Han er kørestolsbruger og konstaterede sammen med Folketingets formand, at der skulle nogle ombygninger til, før salen og talerstolen er tilgængelig for kørestolsbrugere. Det bliver den nu, forstod jeg.

Her til slut en et link, som min kollega sendte mig i morges om en ung amerikansk kvinde.

Haben Girma, hedder den modige kvinde, som man vel  næsten kan kalde  vor tids Helen Keller. Hun er en 27-årig amerikansk  advokat med speciale i rettigheder for handicappede, med rødder  i Eritrea og døvblindfødt.

haben-talking-to-obama-ada-25

Fotoet viser præsident Obama taler med  Haben Girma  i det hvide hus ved 25 års jubilæum for lov for mennesker med funktionsnedsættelser juli 2015.

Lad 2016 give os endnu flerehistorier med  mennesker, der trods udfordringer med fysiske og psykiske handicaps og social baggrund, lever livet fuldt ud og finder  nye veje i et samfund, der også giver mulighed for det ved det rette servicetilbud og tilgængelighed  og synliggøre liv med handicap og sygdom.

Det er til inspiration for alle.

Længe leve mangfoldigheden og lad os ikke  som samfund bedrages til at tro,  at der ikke behøver at være  tilgængelighed for alle på gaden, i familien,  på arbejdsmarkedet ,ja og i Folketinget!

Godt nytår!

Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *