Blodig hånd

Når døve dræber!

Overskriften er det rene click-bait! Lidt ligesom vejret, der skulle være forår, men i stedet er blevet til blæsende, koldt dansk vinter, når det er værst. Træls som vores jyske venner ville udtrykke det. Det er uden tvivl et vejr, hvor man får lyst til at gemme sig indenfor med en god bog. Og heldigvis er bloggen her også leveringsdygtig i relevant læsestof! Denne gang dog i den lette genre, nemlig kriminalromaner med tegnsprogbrugere som hovedpersoner.

Livsforkortende tegn

Den engelske forfatter Nell Pattison har skrevet en serie af krimibøger, der foregår i og omkring forskellige tegnsprogmiljøer. Hovedpersonen er en tegnsprogtolk, som tolker for politiet, og derigennem bliver involveret i forskellige mordsager. Der er foreløbig tre bøger i serien: Silent Night, The Silent House og The Silent Suspect.

Forfatteren Nell Pattison er uddannet lærer og har undervist på skoler for døve i England og Skotland. Hun er selv hørehæmmet og høreapparatbruger. I anmeldelserne af bøgerne fremhæves det at de giver et spændende indblik i en verden, hvor tegnsprog dominerer samtidigt med at de er glimrende kriminalromaner også. Så måske kan det inspirere til noget nyt læsestof på sengebordet, hvis du tør! God læselyst!

/Niels-Henrik

PS Hvis ønsket i stedet er en bog skrevet om døvblindhed af døvblinde, så kan bogen “Walk in my shoes” være en mulighed – der er en beskrivelsen af den andetsteds på denne blog.

PSS Omvendt kan vi alle bruge mere romantik i vores liv. Det er der (selvfølgelig) også en bog, der er leveringsdygtig i og hvor en af hovedpersonerne er døvblind. Det er bogen “Love in Touch”, som kan findes flere forskellige steder, bl.a. på Amazon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *