FDDB 30 års jubilæum

Tegn og tale i en forening

FDDB (Foreningen Danske DøvBlinde – synshørehæmmede )har i år eksisteret i 30 år.

I april holde foreningen åbent hus i på deres kontor i Handicaporganisationernes hus i Høje Taastrup med  besøg af en masse af foreningens knap 450 medlemmer. Da foreningen startede i 1987, var der 28 medlemmer.

Plads til alle

Det unikke med foreningen er, at den rummer både mennesker med dansk tegnsprog og dansk tale. Der bygges bro ved tolke og kontaktpersoner og FDDBs landmøde, der holdes i juni, er altid en dejlig oplevelse, der bekræfter, at alle kan være delagtige i vores demokratiske foreningsliv med de rette rammer. Her er teleslynge, skrivetolk til  stor- skærm og til Ipad med storskrift eller punkt; her er centraltolk på tegn  og tale, tegnsprogstolke til medlemmer, der har brug for tolk tæt på og tolke, der tolker på taktil tegnsprog og ikke mindst  medlemmernes kontaktpersoner, der supplerer med ledsagelse, synsbeskrivelse og haptiske signaler både i og udenfor salen.

Her er plads til alle med et alvorligt kombineret syns og høretab.

Døvefilm og døvblindhed

Der findes for Tegnsprogede døve et tv-selskab, der har sendetid i DR. Her tages både samfundrelaterede og døverelaterede emner op; der er underholdning og debatprogrammer; ja public service tv blot på tegnsprog.

døvefilms hjemmeside er der et fint tema om døvblindhed med masser af  informative indslag.

I anledning af FDDBs jubilæuim har døvefilm besøg en række tegnsprogede mennesker med Usher. Et par stykker er dog både tale og tegnere og kaldes kærligt hybrider i FDDBS verden. Som fagperson ville jeg dog foretrække  begrebet tosproget…

Dorthe Eriksen- en aktiv kvinde

I det ugentlige program tidens tegn  besøger Døvefilm  på lørdag d. 25.marts en spændende og aktiv  kvinde :Dorthe Eriksen, hovedbestyrelsesmedlem i FDDB. Hun har Usher 1  . Døvefilm har tidligere portrætteret Nina Ernst Jensen og Jackie Lehmann Hansen, som læsere af bloggen måske husker fra tidligere indlæg.

foto af deøvefilms hjememside med tema døvblindhed foto af Døvefilms temaside om døvblindhed

Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *