Har du fremtidssans?

“Fremtidssans”- så jeg som overskrift på et oplæg af en fremtidsforsker ved  en konference, min kollega Trine skulle deltage i.

Så ordet har stået i min notesbog i flere måneder, som noget der kunne blive til en ide til bloggen. Da jeg jo gerne ville byde ind med en ekstra sans til os her på bloggen, spurgte jeg i dag, hvad hun havde lært om denne sans. Fremtidssans… jeg er vild med det ord!

en vejbane

De gamle spilleregler

…hørte til en tid , hvor forandringer kom langsomt- over århundrede. Så over årtier og nu kommer forandringer og nye muligheder i en lind strøm, fortæller Trine. De handler om mere, om vækst , om bekymring for sammenbrud af  vores organisering af tingene.

De nye spilleregler

…handler om at turde gøre nye ting. At “smadre” det,  der ikke dur og gå efter kvalitet og mærke efter,  hvad der er vigtigt at være med i og vigtigt at holde op med. Ikke bare tage en  ny teknologi, fordi det er “Hightech”, men fordi det er “Hightouch”. Det kan bruges og kan give mening for  den enkelte.

De unge kan

I forhold til  min verden og f.eks. de hjælpemidler, der er til rådighed omkring syn og hørelse, ser jeg en del tiltag i de nye spillereglers tankegang. Jeg har interviewet Hans Jørgen Wiberg, der har opfundet en app Be My Eyes. Jeg møder de unge borgere, der undersøger muligheder i Google Assistent og finder andre og nye veje til “normal livsførelse” og måske overhaler  Hjælpemiddelbasen i deres løsninger uafhængig af de gamle systemer. Og når den førerløse bil er på vejen, kender jeg mere end 100 personer  med  RP , der hopper i den vogn!

Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *