OL guld til ung kvinde med Usher Syndrom

Hvor der er en vilje, findes en vej, fristes jeg til at sige, men vejen til en OL guldmedalje er lang og hård for enhver sportsudøver. Men når man så ovenikøbet har Usher Syndrom, så må det kræve sin kvinde, at nå det mål.

Ikke desto mindre er det hvad den amerikanske 21 årige Rebecca Mayers har opnået ved dette paralympic og ikke kun en men hele to guldmedaljer, en i 100 meter butterfly og en i 200 meter individuel medley. Hun fortæller, hun er Cochlear Implanteret, og når hun er i vandet, er hun fuldstændig døv og kan derfor ikke høre når tilskuerne råber.

Hun siger desuden, at hun føler sig fri i vandet, det er det eneste sted, hvor hun ikke behøver bekymre sig om – åh nej det kan jeg ikke se, eller ikke høre – i vandet kan jeg bare være mig, siger hun.

Hendes mål er at vinde 5 guldmedaljer, det bliver spændende at se, om hun når målet.

Herunder et billede af Rebecca i vandet.

image

 

Flere medaljer til synshæmmede:

Faktisk så blev det også bevist at svagtseende kan løbe hurtigt. Bare fordi man ikke ser så godt, behøver man jo ikke være langsom, vel? Det beviste de fire hurtigste i 1500 meter finalen for svagtseende. De løb alle fire hurtigere end guldvinderen ved den almindelige olympiske finale for en måned siden. Så guld, sølv, bronze og 4 pladsen var hurtigere end guldvinderen for en måned siden. Det er da bare godt løbet.

Her er et billede af de fire

image

Else Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *