Energi- Mod- Udholdenhed

 en perosn i sne står ved vejskilt

Så blev det et nyt år. For mange af os med planer om at være sødere; at  motionere mere, at spise sundere, kort sagt finde vej- selv i vintervejr- til et godt liv.

En livsforandring

Sådan kaldte vores psykolog  på Kom igen!-kurset de vaner og tankemønstre,  der for mange må ændres, hvis man fysisk og psykisk skal  klare at leve med et syns og høretab.

Det, vi i hvert fald  fandt ud af, er at vi mennesker er så forskellige omkring, hvad der giver og tager energi, men det vi også fandt ud af sammen med psykologen var,  at det kræver energi- mod -og udholdenhed, hvis vi skal  forandre rammerne for vores liv.

Energi

Alle der har været nede og bide i græsset, ved at man ikke kan ændre noget, før man får det bedre.  F.eks . skal man ikke løbetræne hvis man er voldsomt stressramt. Men når man får det bedre, kan energien bruges til at ændre spor.

Mod

At fravælge kager  efter jul og nytår, kræver måske ikke det store mod, men f.eks. at beslutte sig for at bruge den hvide stok på arbejde, kræver kvinde og mandsmod, selvom fornuften måske længe har banket på. Man behøver jo ikke være ekstrem som på fotoet af  guitarspiller på klippe i uvejr eller snarere, lad lige vær med det( siger den  61- årige kvindelige døvblindekonsulent ,der er bange for højder) men måske er det ikke så farligt, som det ser ud!

guitarspiller på klippe i uvejr

Udholdenhed

At blive ved med at spise sundt og grønt; at blive ved med at sove 8 timer om natten, hver nat; at blive ved med at skulle forholde sig til sine begrænsninger, det er sg…. svært! Men vi KAN ændre os og klare  livsomstillinger hele livet igennem.

God vind

Og det lykkes med mange ting og vi stormede  ind i 2019,hvor jeg ønsker for os alle, at vi  har  den energi, det mod og den udholdenhed ,der skal til for at få de forandringer i vores liv, der giver mental balance , så vi er til at holde ud for os selv og vores netværk!

Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *