Glædelig jul og godt nytår

foto af egetræ med julelys i mørke

Igen i år et foto af kvindeegen med lyskæder, som jeg kører forbi hver morgen. Egen blev plantet, da kvinderne fik stemmeret i 1915. Det gør mig i godt humør,  når jeg kører forbi kvindeegen  morgen og aften her i den mørke juletid og ser at den har vokset sig stor og stærk og der lige nu er spot på!

Ligestilling

Som fagperson og menneske ligger det mig på sinde, at vi alle har lige muligheder for et

meningsfuldt  liv, uanset hvilke livsvilkår vi har- meningsfuldt i fed skrift, for det er det ord, vi har brugt i vores to store projekter det sidste årti: Meningsfuld beskæftigelse og meningsfuld rehabilitering for mennesker med et kombineret syns  og høretab.

Vi gør, hvad  vi kan, for at der er spot på erhvervet døvblindhed her og der.

Kom igen!

blev navnet på det kursus vi hare designet i de sidste  par år og som forhåbentligt starter i april med seks  deltagere som et tilbagevendende kursustilbud for mennesker, der har fået  diagnosen Usher eller andre sjældne tilstande, der rammer både syn og hørelse væsentligt. Der er afholdt  visitionssamtaler og sendt ansøgninger og de første bevillinger er  kommet på det landsdækkende tilbud.

Meningsfuldhed

Vi vil alle have et liv med mening. For mig og for mine kolleger i CFD rådgivning giver det dagligt mening at  spotte døvblindhed og være med til at skabe gode løsninger som giver mening for de borgere ,der skal leve med døvblindhed.

Det giver mening, at vi er i gang med at udvikle et opkvalificering til kontaktpersoner til døvblinde. Det giver mening at  holde møder med FDDB- rådgiverne og konsulenterne fra DBS, at samarbejde med kommunikationscentre, jobcentre og  socialforvaltninger om de muligheder, der er for at skabe ligestilling i det danske samfund.

Det er ind i mellem tungt og op ad bakke at nå de mål , vi har sat med de borgere, vi  er rådgivere for- og alt føles BESTEMT ikke  altid lige meningsfyldt,  men meningsfuldt er det altså , når jeg kikker på det i helikopterperspektiv her dagen før juleferien.

Det er sjovt at blogge på fjerde år og vi vil stadig  skrive om det, der optager os i vores arbejde omkring RP og høretab.

vinterlandskab i mørke

Kirsten

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *