Go Dream

“I want to make a difference” står der på Nicolai Bille Kroghs visitkort, og der er ingen tvivl om, at det er han godt i gang med at gøre.

Nicolai er administrerende direktør for virksomheden Go Dream, der sælger oplevelser som gavekort fx i Bilka. Du kan købe en køretur i en Ferrari, en helikopter eller vælge at opleve noget mere jordnært. Når jeg sidder her på Fuglsangcentret i Fredericia og lytter til Nicolai, så ser jeg en særdeles driftig og succesfuld forretningsmand. Han startede som iværksætter, har nu over 40 ansatte og sælger sine oplevelser i 4 lande. Udover det er Nicolai gift og har 3 små børn.

Jeg kan ikke se på Nicolai, at han er vokset op med en hørenedsættelse, og at han for 10 år siden fik diagnosen Usher 2. For 10 år siden fik han at vide, at han vil gå med blindestok som 50 årig. “Why?” eller “Hvorfor?” er Nicolais egen overskrift for oplægget ved denne afsluttende temadag for Usher 2 opsporingsprojektet.

For selvom det var en længere og svær proces, så endte Nicolai med at se sin diagnose som en gave. Et wake-up-call. En anledning til at stille sig selv spørgsmål som:

Hvad er allervigtigst for mig? Hvilke drømme har jeg? Hvorfor lever jeg?

Han satte sig konkrete mål med en tidsramme for at fastholde sig selv og fandt ud af, at han via sin virksomhed endda kan få udlevet nogle af de drømme, som han har på sin egen “bucket-list”. En liste med ting han gerne vil gøre eller opleve, inden han dør og dele af den muligvis med ting han gerne vil gøre, inden synet bliver for dårligt.

Jeg må indrømme, at selvom Nicolai bruger vendinger, som jeg normalt synes er lige friske nok fx “Make it happen!”, så er der tyngde i ordene. For jeg ved, at Nicolai ikke er kommet let til sin succes, og han fortæller ærligt om, at der også er svære dage, hvor synet er dårligere og udfordringerne større.

Jeg har bestemt fået stof til eftertanke i forhold til, hvad der er vigtigt for mig, og hvilke mål jeg vil sætte og særligt den del med ikke at udskyde mine drømme i det uendelige. For så er sandsynligheden for at de aldrig bliver til noget for stor.

image
Nicolai

Malene

2 thoughts on “Go Dream

  1. Rigtig spændende historie!

    Jeg har det selv svært med friske, engelske udtryk – men du har helt ret, sommetider kommer de ud af munden på en, som faktisk formår at give dem tyngde.

    Fantastisk med mennesker, der formår at tegne et realistisk billede og samtidig inspirere!!!.

    Jeg har tidligere læst om Nicolai…i Børsen tror jeg, men aldrig haft fornøjelsen af at møde ham i virkeligheden.

  2. Måske jeg vil benytte noget af sommerferien til at få mine drømme for de næste 5 år ned på papir og få sat tid på. Det giver god mening.

    …en decideret “bucket-list”, den hopper jeg ikke lige med på ; )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *