Hørepædagoger på Vingstedcentret

Årets tilbagevendende begivenhed i høreverdenen er VINGSTEDKURSUS

Et par dage i sensommeren hvor næsten 100 medarbejdere fra høreklinikker, kommunikationscentre og altså også CFD rådgivning mødes. I år repræsenteret af mig!

Et landsdækkende kursusudvalg laver et varieret program og  leverandører af høreapparater og høretekniske hjælpemidler  viser nye produkter og holder små oplæg.

Årets tema er  Kognitiv tilgængelighed, og dagen startede  med foredrag af

Mary Rudner, professor ved  Linkøbing Universitet. Hun fortalte om nyeste forskning under overskriften “Vi hører med ørene, men lytter med hjernen”

Hun bad os se en  lille film om emnet inden oplægget, der på engelsk med svensk tale, der er tekstet til engelsk og tolket til svensk tegnsprog fortæller om emnet relateret til høreapparatbehandling og rammer for forståelse.

Jeg finder linket senere…

Resten af dagen forløb med andre inspirende indlæg, hvor teori blev repeteret og ny forskning og praksis blev præsenteret.  Om fem minutter middag og så paneldebat i aften mellem Høreforeningen og HørNu

image

Kirsten

2 thoughts on “Hørepædagoger på Vingstedcentret

    1. Spændende emne “vi lytter med ørerne og hører med hjernen”. Det nuancerer måske i fremtiden den måde, hvorpå vi forholder os til høreproblemer og hvad der kan gøres ved dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *