Kan du uddanne dig til læge, når du lever med medfødt døvblindhed?

Ja, det kan du, men det er ikke nemt. Det er konklusionen, når man læser Alexandra Elaine Adams’ blog. På bloggen fortæller hun om hendes liv og uddannelse som læge. Hvis hun færdiggør uddannelsen vil hun være den første læge i England, der har gennemført uddannelsen, mens hun lever med døvblindhed.

På hendes blog beskriver hun de udfordringer hun møder. De er mange, og fx fortæller hun, at den største udfordring er andres folks forestillinger om hvad hun kan og ikke kan – de bygger ofte på misforståelser og fordomme:

“It’s not my disabilities that is the biggest challenge, it’s the misconceptions, stereotypes, and ignorance of other people that is the most difficult”.

Der er mange spændende perspektiver på bloggen. Det handler om livet som ung, hvor døvblindheden er et problem blandt andre og det giver gode overvejelser, der rundhåndet deles med læserne. Det er også skønt, at fokus også er på de ting, der giver styrke til at overkomme de forhindringer Alexandra møder. Hendes tanker om resiliens kan fx læses her:

Bloggen er et besøg værd og kan findes her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *