Kommunalvalg 2017

Så blev valgplakaterne hængt op og nogle blæste ned igen, da Ingolf kom!

Jeg skrev  tidligere på året om en brite med Usher, der stillede op til parlamentsvalg- Han kom ikke ind, men har  forhåbentlig ikke opgivet politik.

RP og høretab i politik

Jeg er ikke bekendt med at mennesker med RP og høretab stiller op til kommunalvalg i år. I Esbjerg har Hans Erik Møller været med i kommunalpolitik i 28 år ifølge JydskeVestkysten. Han stiller op igen og har offentligt for fem år siden fortalt om sin øjensygdom RP.

Han fortæller til JyskeVestkysten i artikel d. 18/10-17 at han gerne vil være talerør for handicappede og andre der har det svært.

Men mon der er andre i kommunalpolitik med både syns og høretab? Vi vil rigtig gerne vide det på bloggen!

I stemmeboksen

Det er næsten en revolution at blinde og svagtseende nu frit kan vælge hjælper til selve valghandlingen og dermed   har ret til en hemmelig stemmeafgivelse. Inden ændring af valgloven i år, skulle man sige højt hvad man ville stemme på til en valgforordnet, hvilket betød at nogle blinde og svagtseende ikke ønskede at afgive deres stemme

Der er også mulighed for at benytte en filtpen til at sætte krydset i stedet for blyant  og også at få et forstørrelsesglas eller CCTV.

Henrik H. Lund, forfatter, som er svagtseende grundet AMD fortæller i TV lorry om brug af CCTV

CCTV

Så ingen undskyldninger for ikke at stemme til  Kommunalvalg17!

Kirsten

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *