På arbejde med Usher- SOSU assistent

Jeg kørte for et par uger siden vestpå  til Esbjerg og besøgte Anne Petersen, 55 år. Hun er en erfaren medarbejder i den kommunale plejesektor og brænder for sit fag .Vi mødtes første gang for et par år siden,hvor Anne nok var ved at miste pusten på sit job med risiko for at brænde ud.

Obs! Vi tekster nu i YouTube, så du skal selv slå teksten til-tak:-)

Anne har Usher 2- og som hun fortæller, har hun CI på begge ører. Synsfeltet er nu indskrænket til mellem 5 og 7 grader.

Zoomtekst

Som Anne beskriver var det en stor omvæltning at få kompensation på jobbet. Der kan være problemer med at få Zoomtekst til at fungerer på arbejdspladsens programmer. Min erfaring er dog at det kan lade sig gøre teknisk i langt de fleste jobfunktioner at benytte Zoomtekst, der kan forstørre,skifte baggrundsfarve og tilføje lyd.Det kræver dog en vis tålmodighed med sig selv at finde en god teknik og tøv ikke med at søge vejledning i brug!

Personlig assistance

Personlig assistent i et job som SOSU assistent,hvordan det? Jo det Anne kunne se efterhånden var, at hun bandt meget energi i at lede efter tingene i borgerens hjem:Hvis hun tabte noget, blev det også bøvlet; langsomt blev det afdækket ,hvad der var syns/høreudfordringer, der kunne løses med personlig assistance og hvad der stadig er Annes kerneydelse: At have ansvar for og dokumentere plejehjemmets  beboeres sundhed og  koordinere  plejeindsatsen i hverdagen.

Kirsten

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *