Når turen går til Sydpolen

Det er snart sommerferietid. Måske går sommerferien til Vesterhavet, Tyskland eller et rigtig varmt sted ved Middelhavet. Og så er der dem, der går den ekstra kilometer eller blot slet ikke kan lide at have det varmt. En af dem er formentlig Arne, der som 16-årig blev blind pga. RP. I januar 2024 blev han den første blinde dansker, der nåede Sydpolen på ski, skriver RP-NYT i deres seneste udgave.

Turen var en livlang drøm for Arne. Den tog otte dage på ski. Strakte sig over 111 km. Undervejs var temperaturen minus 23 grader. Selvom kulden var en udfordring fortæller Arne at en stor fordel ved Sydpolen er, at der ikke rigtig er nogle ting at køre ind i eller falde over. Man kan bare nyde turen. Den fulde beretning om Arnes vilde tur kan læses i RP-NYT, der udgives af Danske Blindesamfund, og kan læses her.

Stort tillykke til Arne – han er bogstaveligt talt en cool fyr. Vi vil også ønske alle en rigtig god sommer – også selvom planerne måske ikke er af helt samme omfang! Bloggen vender tilbage i august. God sommer!