Så er det jul igen… næsten

image

Vi holder juleferie på bloggen fra i dag. Jeg sidder og ordner de sidste småting, inden jeg holder en lang og længe ventet ferie . Om lidt får vi årets julegave fra CFD Rådgivning og så kører jeg hjem til mit eget.

Noget af det vi havde fokus på med psykolog Jette Fischer i vores projekt ” Kom igen!” var forvaltning af vores energi. Hun lavede en cirkel, hvor det halve dækkede det sociale ansvar med arbejde, familie og aktiviteter, mens den anden halvdel dækkede det personlige  ansvar, som var velbehag, lyst ,følelser, behov og  krop. Er der ikke en halv cirkel til  hver del, altså balance, så drænes vi og bliver udsat for stress. Det kan vi ikke blive ved med, for så knækker vi og risikerer at blive udbrændt.

Det er en udfordring  for os alle i vores travle liv, og med RP og høretab skal du endda være ekstra opmærksom på dit energiregnskab , fordi syns- og høretabet hele tiden tager af energien ved siden af alt det andet.

For flere af deltagerne på kurset blev det en erkendelse af, at der skulle nye vaner til for ikke at lade det sociale ansvar fylde mere end det er helbredsmæssigt i orden.

“Balancen i cirklen skal jo tages lige så alvorligt som for højt blodtryk”, sagde en af deltagerne ved vores  afsluttende interview.

For os alle, er det vel lettere sagt end gjort. Stress er en alvorlig folkesygdom, som kan blive livstruende, hvis ikke man finder balancen i sit energiregnskab, og vi hopper hurtig med på at lade arbejde tage alt for meget af vores energi.

Malene skrev forleden om julefrokosten, der kan blive  pligt og ikke fornøjelse, hvis strategier og  teknik ikke er på plads, hvis man har et syns- og høretab

Jeg ønsker for os alle en jul med mulighed for balance i energiregnskabet og gode vaner med egentid  i det nye år der kommer.

Min egen plan er mere yoga og gåture…. og ikke kun  i weekenden.

Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *