Tilgængelighed

Der tales meget om tilgængelighed, når man er udfordret på en eller anden måde. Har man et syns- og høretab kan tilgængelighed også være en stor udfordring.

Hvis man f.eks. vil i teatret og se en forestilling, så kan det være svært at overskue scenen. Det har Musikhuset i Aarhus gjort noget ved i samarbejde med Tagaro, Dansk Blindesamfund, Aarhus kommune og den daværende Synscentral i Aarhus.

Siden 2006 har det været muligt at bestille et scenekamera/tavlekamera på lige vilkår, som hvis man bestiller handicappladser i Musikhusets billetsalg. Det betyder, at man får en plads, hvor man vil få en skærm foran sig. På den skærm kan man se scenen fra forskellige vinkler, og man styrer selv kameraerne via en fjernbetjening.

Det giver større mulighed for at se, hvad der sker på scenen, og man kan bedre følge med. Udstyret ligner lidt et CCTV.  Hvis  man vil ind og se en forestilling, skal man møde 45 min. før, at forestillingen begynder, og en tekniker vil følge dig på plads og vise, hvordan systemet virker.

Else Marie

image

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *