På arbejde med Usher-optakt til serie med interviews

Jeg skrev i august 2016 et indlæg om den svenske psykolog Mathias Ehns forskning omkring mennesker  med Usher 2 og arbejde. Hans forskning viser at mennesker med Usher 2 ,der er på arbejdsmarkedet, har bedre fysisk og psykisk helbred end dem ,der er på førtidspension. Der er jo mange faktorer, der gør sig gældende og dette diskuteres i  mange faglige sammenhænge i Norden i øjeblikket.

Interviews

Vi har derfor på bloggen valgt at sætte fokus på de mennesker med Usher  vi har kontakt med , der har tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi er i gang med videointerviews, som vi tekster og lægger på bloggen. Vi håber at få rigtig mange gode historier, der kan inspirere til at være på arbejdsmarkedet med den rigtige kompensation.

Spørgsmål

Vi vil stille følgende spørgsmål:

  1. Hvor er du ansat og hvad laver du?
  2. Hvad giver dig arbejdsglæde?
  3. I hvilke situationer giver dit syn og eller høretab dig udfordringer på jobbet?
  4. Gode råd om taktik, teknik og kompensation
Statistik

I CFD rådgivning har vi i denne uge registreret   i alt 130 personer med Usher fra 18 år og op efter.

60 personer er diagnosticeret med Usher 1; 66  personer med Usher 2 og 4 personer med Usher 3. Der findes også andre kombinationer med RP og høretab og andre årsager til  erhvervet døvblindhed, som jeg ikke har talt med i denne sammenhæng.

Min lille optælling viser at

20 er i ordinært arbejde eller fleksjob

6 er førtidspensionister, der i er i job med lønstilskud.

5 er på kontanthjælp eller arbejdsløshedsunderstøttelse

7 er under uddannelse

Resten er enten førtids eller folkepensionister; en del  med mangeårig erhvervsmæssig erfaring. Så har vi nogle borgere, der er i beskyttet beskæftigelse, seks styk og nogle, der ikke lige i denne uge er oplyst i vores registrering.

Gerne flere interviews

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har Usher og  gerne vil give et interview om dit arbejde. Spørgsmålene kender du jo nu!

Skilt med ordet Work flyttet af to grønne modelervoksmænd

Kirsten

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *