Må jeg lige låne dine øjne?

Ovenstående er er et spørgsmål, jeg ofte har fået, når jeg har være på besøg hos en person, der er svagtseende.

Det er nu blevet meget lettere at låne et par øjne, og man behøver ikke engang være i samme rum.

Hvordan nu det? Jo for lidt over et år siden kom app’en Be My Eyes. Det er en dansk applikation, der gennem iPhone hjælper blinde og svagtseende til at se ting i hverdagen. Gennem applikationen sættes blinde og svagtseende i forbindelse med en seende, som kan hjælpe med dagligdags gøremål. Såsom sidste salgsdato på mælken, hvor mange grader står ovnen på; hvad er op eller ned på denne dåse osv.

Det fungerer på den måde, at man via app’en ringer op til en hjælper, og via telefonens kamera kan den seende så fortælle, hvad den blinde/svagtseende ikke kan se. Det er en genial opfindelse, som er opfundet af Hans Jørgen Wiberg, som selv har en synsnedsættelse.

Be My Eyes er dansk, men fås også på engelsk, så det er en global app. Desværre kan den kun bruges på iPhone og iPad. Ifølge Han Jørgen Wiberg er det fordi, iPhone er let tilgængelig for blinde, og Android endnu ikke er nået så langt.

Hvad gør man så, hvis man vil være med? Jo både blinde/svagtseende og hjælpere går bare ind i AppStore og søger på Be My Eyes og downloader appen og følger instruktionerne, og så er man klar til at få hjælp og til at hjælpe.

Man kender ikke personen i den anden ende, men man kan være sikker på at få hjælp.

Else Marie

Sådan ser appen ud

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *